YouWave Forum

General Category => Technical Issues and Support => Topic started by: fuxi on April 12, 2012, 10:58:30 AM

Title: high cpu load under win7 (32 bit)
Post by: fuxi on April 12, 2012, 10:58:30 AM
hi,

i've experienced a big problem using youwave - i did a fresh win7 install on my machine (win7 32 bit with 2 gb ram), installed youwave
as FIRST application and saw that cpu was running pretty high - from 7-30% - although youwave wasn't running!
i've checked process manager and saw that it was caused by svchost.exe but under threads/services there was no hint about youwave at all.
then i uninstalled youwave, rebootet - and voila - cpu load was normal again (0-1%).

any ideas what's wrong? it must be caused by a service of youwave. please provide a fix! :)
thanks
Title: Re: high cpu load under win7 (32 bit)
Post by: YouWaveAdmin on April 13, 2012, 12:20:52 AM
Hmm. That should not be the case. Could it be coincidence?

Just a speculation:
After you did a fresh win7 install, the system might be busy updating something and causes CPU going high. And at that moment, you installed youwave and saw the high CPU.

Can you try reinstall YouWave and observe? You may reboot your machine after reinstallation.
Title: Re: high cpu load under win7 (32 bit)
Post by: fuxi on April 13, 2012, 02:53:47 AM
Hmm. That should not be the case. Could it be coincidence?

Just a speculation:
After you did a fresh win7 install, the system might be busy updating something and causes CPU going high. And at that moment, you installed youwave and saw the high CPU.

Can you try reinstall YouWave and observe? You may reboot your machine after reinstallation.


i'm happy it was a false alarm .. seems like the system was missing some chipset drivers - it's working as expected :)
there's one bug i found: when changing the keyboard layout to german, restarting youwave - it works. but after the next reboot it is reset to english again.
thanks!

ps: could you please add support for the google market / connecting to google account for syncing contacts (i'm using whatsapp)
Title: Re: high cpu load under win7 (32 bit)
Post by: YouWaveAdmin on April 13, 2012, 07:22:12 AM
For Google market, did you try "Online Content" then the Market Installer?
Title: Re: high cpu load under win7 (32 bit)
Post by: recon on August 23, 2013, 05:33:16 AM
For Google Contacts:
- Install Google Play Store & Login
- Download GoogleContactsSyncAdapter.apk (http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=904553&d=1329411646)

It should immediatly sync your contacts, but if it doesnt go to:
-  Settings > Accounts & Sync
- [CHECK] Sync Contacts