Author Topic: Strange bug (?)  (Read 6536 times)

Spitfire

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • «The Fire King»
    • View Profile
    • «El Diario de un Cruzado» v1.4
Strange bug (?)
« on: April 24, 2012, 06:06:28 PM »
Hey there.
I just figured out something really weird (I think. Never had a Cellphone with Android before) with YouWave 2.2.2.
This is how I found the 'bug':

1) Downloaded an APK file from the web.
2) Put the APK into the Android Apps folder (%USERPROFILE%/youwave/android apps/).
3) View -> Redraw Icons.
3.5) *Optional* Install the application/game.


Ok, everything went ok until that point.

4) Uninstall the application/game. // Leave it right there if you didn't install it.
5) Reload YouWave (File -> Restart Android).
6) The app will be installed into YouWave (again if you installed it before by double-clicking the icon).


Steps from 4 to 6 will repeat in that cycle.
Important: This doesn't happen when you download the file from YouWave itself. I just put a file in Dropbox, downloaded it via Browser and installed it without any problems. Also apps/games gotten from the 1Mobile Market or Android Market can be uninstalled without problems too.


I just had to delete the old SD Card/VMI file and use the golden one to start everything from zero.
It really sucks. Seriously.
Greetings from Chile.

YouWaveAdmin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1225
    • View Profile
Re: Strange bug (?)
« Reply #1 on: April 25, 2012, 10:32:23 AM »
Thanks for your detailed steps for reproducing this bug. A fix is on the way within next few days.
YouWave is updated to Android Lollipop. See youwave.com/download

YouWaveAdmin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1225
    • View Profile
Re: Strange bug (?)
« Reply #2 on: April 26, 2012, 09:53:46 AM »
Fixed in 2.2.3. ;D
YouWave is updated to Android Lollipop. See youwave.com/download

Spitfire

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • «The Fire King»
    • View Profile
    • «El Diario de un Cruzado» v1.4
Re: Strange bug (?)
« Reply #3 on: April 26, 2012, 12:05:17 PM »
Edit: Just tested v2.2.3! Awesome work!
Thank you :)

In fact I had forgotten to tell you that if I deleted the APK from the folder, the app would be reinstalled anyways... but there's no bug anymore. I'm in love with YouWave. More and more everyday.
« Last Edit: April 26, 2012, 12:25:24 PM by Spitfire »

YouWaveModerator

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 805
    • View Profile
Re: Strange bug (?)
« Reply #4 on: April 26, 2012, 01:54:08 PM »
Wow I noticed significant changes with 2.2.3:
- Better Performance (though sidepanel was lagging at the beginning)
- Android Market now shows more apps (shows whatsapp & dropbox now)

I might be wrong, but in my experience something has significantly boosted the youwave performance???
PS: I think the market fix should be added to the fixes of 2.2.3 (Great Job)

UPDATE: Seems the market shows less apps... after the first restart
« Last Edit: April 26, 2012, 02:23:10 PM by reconx86 »
___________________________________________________________________________

Frequent Asked Questions (FAQ) here: http://youwave.com/forum/index.php?topic=3439.0
DO NOT SEND PERSONAL MESSAGES
___________________________________________________________________________

Spitfire

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • «The Fire King»
    • View Profile
    • «El Diario de un Cruzado» v1.4
Re: Strange bug (?)
« Reply #5 on: April 26, 2012, 10:17:52 PM »
I didn't feel any performance's boost and the Android Market is still the same for me... so I'm still using 1Mobile Market as my default APK collector hehe.

YouWaveModerator

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 805
    • View Profile
Re: Strange bug (?)
« Reply #6 on: April 27, 2012, 05:42:01 AM »
Market only seemed to show extra apps on the first time youwave was running.
Than I shut down youwave youwave, restarted it
 and the apps were gone
___________________________________________________________________________

Frequent Asked Questions (FAQ) here: http://youwave.com/forum/index.php?topic=3439.0
DO NOT SEND PERSONAL MESSAGES
___________________________________________________________________________

Spitfire

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • «The Fire King»
    • View Profile
    • «El Diario de un Cruzado» v1.4
Re: Strange bug (?)
« Reply #7 on: April 27, 2012, 12:21:11 PM »
That's really weird.
I re-installed YouWave in order to verify that and the Market was still the same.

YouWaveAdmin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1225
    • View Profile
Re: Strange bug (?)
« Reply #8 on: April 27, 2012, 10:40:42 PM »
You are right. There is no change with respect to Market and performance in version 2.2.3.
YouWave is updated to Android Lollipop. See youwave.com/download