Poll

Do you want the Arabic language fully supported ?

yes
26 (96.3%)
no
1 (3.7%)

Total Members Voted: 27

Author Topic: We Need Arabic LANG + Apps ::: ( Updated 3 ) ::: 25/May  (Read 34379 times)

abo mram

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
We Need Arabic LANG + Apps ::: ( Updated 3 ) ::: 25/May
« on: January 28, 2013, 11:41:37 AM »
يوجد تصويت لدعم اللغة العربية في البرنامج , أتمنى التصويت  :)
=====================================================
Related Topics : مواضيع بنفس الهدف
Arabic Language
http://youwave.com/forum/index.php?topic=2080.0
---------------
arabic
http://youwave.com/forum/index.php?topic=3506.0
---------------
 
Hello
Dear YouWaveAdmin

Thank you for the work of this wonderful program  
but there is a problem in writing the Arabic language !!
In fact I was very annoyed about this problem

look at this Image :



I had to install Arabic keyboard as shown, but too tired to write one word, and a waste of my time !
we want to update the program and add a physical Arabic Keyboard, and want to write this way

look at this Image :



I want to buy the program
Home (4.0.2)
But unfortunately I stopped, because the program does not support a physical keyboard Arabic

So, will there be physical Arabic keyboard for the program or not ?

good luck  :)


----------------------------------------------------------------------------------------------
February 11, 2013
----------------------------------------------------------------------------------------------

let's talk about some applications the keyboard in the Market
what's the interest of applications that didn't work well ?

in ( Basic ) version we can download, install & use the application Keyboard, but in a ( Home ) version we can't !!!
Why?
this's 1 of the big mistakes that your made , unfortunately

look at this :
= Basic Version =


as you can see we can use the keyboard

= Home Version =


but here doesn't working, never !!?

i hope you got the idea dear :) explan please

good luck
abo mram



----------------------------------------------------------------------------------------------
May 20, 2013
----------------------------------------------------------------------------------------------

Finally !!!  :o

Dear YouWaveAdmin
Nice Job Team ;)
it's nearly done 85%  :D
Thank You 4 ur cooperation with us, and we appreciate it . :-*

let's see..
all the characters are True except the letter B

also when pressing [Shift] + Characters there are mistakes, and some characters are empty, no respond like:
I, O, P and U

look at this table, showing you the mistakes in the keyboard
True = Green
Fault = red







one more thing..

can't switch between the two languages by pressing [Alt] + [Shift]

it should pressing [Alt] + (double) [Shift] to switch for English

Not Only That!
after switching to the English can't write Capital letters

it must keeping pressing [Shift] to write capital letters, cuz [Caps Lock] doesn't respond in the program.

finally, we wish to support the keypad ::)


 
details in the Reply#3  

i hope that's become clearer to make a little work and fix it soon  :)

Good Luck  
abo mram


----------------------------------------------------------------------------------------------
May 25, 2013
----------------------------------------------------------------------------------------------



Hello YouWaveAdmin  :)
let's get into the content directly..



there's a problem, can't [Paste] the [Arabic words] inside the program !!  ???
ONLY [English words] are appearing without Arabic words, like this :




and what's the problem in applications?  :-\
everytime i try to run applications but not respond !?
e.g > App [Dropbox], this application has been working in the past, but now it doesn't respond, what's problem?
and [Games] it same problem :




also can't update, download and set [Live Wallpapers], it not respond !  :(
where's exactly the problem? :



Thank you and good luck to all  :)
abo mram
« Last Edit: May 25, 2013, 09:26:06 PM by abo mram »

abo mram

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: We Need Arabic LANG
« Reply #1 on: January 29, 2013, 03:20:13 AM »
your reply:



will Add physical keyboard Arab in the next upgrade in February ?
that's very soon   ::)

i'm waiting impatiently !!

abo mram

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: We Need Arabic LANG
« Reply #2 on: February 03, 2013, 03:11:40 AM »


yeah :)
and have been fixed in Home (4.0.2) version , good work  

.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.

I've tested the keyboard Arabic (testing) in version 2.3.4
actually, there is some mistakes



look at this table, showing you the mistakes in the program's keyboard
True = Green
Fault = red





.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.

i hope that's become clearer to you with this table
Good Luck  :)

abo mram
« Last Edit: February 03, 2013, 03:14:35 AM by abo mram »

abo mram

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: We Need Arabic LANG
« Reply #3 on: February 03, 2013, 04:29:17 AM »
I forgot the numeric keypad  ;D

Better to be a correct numeric keypad too  ;)

.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.





.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.:":.

that's all  :)

abo mram

Arabic2020

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: We Need Arabic LANG ::: ( Updated ) :::
« Reply #4 on: February 03, 2013, 02:45:48 PM »
شكرا  ابو منار
سويت اللي عليك واكثر ومقدر اهتمامك


Thank vote yes
I want to buy the full version
And wait for Arabic language support

no1is

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: We Need Arabic LANG ::: ( Updated ) :::
« Reply #5 on: February 03, 2013, 10:46:00 PM »
yes

We hope this
Or update to Jelly Bean  full

Thank you very much

abo mram

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: We Need Arabic LANG ::: ( Updated ) :::
« Reply #6 on: February 04, 2013, 03:00:05 AM »
شكرا  ابو منار
سويت اللي عليك واكثر ومقدر اهتمامك


Thank vote yes
I want to buy the full version
And wait for Arabic language support

الشكر لله اولا
العفو
معك ابو مرام
الحمد لله , ولازم نواصل
ايد وحدة ما تصفق

مقدر اهتمامك ايضا في التصويت

abo mram

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: We Need Arabic LANG ::: ( Updated ) :::
« Reply #7 on: February 04, 2013, 03:02:42 AM »
yes

We hope this
Or update to Jelly Bean  full

Thank you very much

i appreciate your interest in the voting for the Arabic language

you are welcome

YouWaveModerator

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 805
    • View Profile
Re: We Need Arabic LANG ::: ( Updated ) :::
« Reply #8 on: February 04, 2013, 04:46:20 AM »
Since some of you users are impatient about having arabic on there device, have some of you tried hacking the system fonts, with ES file manager?
Directory: /System/Fonts

Quote
AndroidClock.ttf = Stock Digital Clock Widget & Dock/Desk Clock ("Clock" in App Drawer).
AndroidClock_Highlight.ttf = Lock Screen Clock.
AndroidClock_Solid.ttf = Unsure of its purpose.
Clockopia.ttf = Former Stock clock font but, seems unused by the system in Android 4.0+.
DroidSans.ttf = Apparently unused in Android 4.0+. System font from previous Android versions.
DroidSans-Bold = Apparently unused in Android 4.0+. Bold system font from previous Android versions.
Roboto-Regular.ttf = This is the one always referred to as the "System Font." It yields the most noticeable results and, is the one all the font changer apps alter. Affects almost all text on your device.
Roboto-Bold = The bold version of Roboto. Not seen everywhere but it is seen. Opening your Gmail app to an email in your inbox will allow you to see Regular and Bold in the same occurrence. The sender's name will be in bold and their address will be in Regular. I recommend changing if you have a bold version of your replacement font.
Roboto-Italic = Unsure of its frequency of use but, it's not often. However, if you have a matching Italic font, it can't hurt to use it.
Roboto-BoldItalic = Unsure of its frequency of use but, it's not often. However, if you have a matching Bold Italic font, it can't hurt to use it.
There are also various other languages of the Roboto font in the "System/fonts" folder. If a particular language is your default, I'm sure it's obvious what adjustments you would need to make with regards to font replacement.

source: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1847203

PS: Currently there are other projects with higher priorities, we're doing our best to meet our users demands, but due to our low resources it takes time to develop updates
« Last Edit: February 04, 2013, 04:54:12 AM by reconx86 »
___________________________________________________________________________

Frequent Asked Questions (FAQ) here: http://youwave.com/forum/index.php?topic=3439.0
DO NOT SEND PERSONAL MESSAGES
___________________________________________________________________________

abo mram

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: We Need Arabic LANG ::: ( Updated ) :::
« Reply #9 on: February 04, 2013, 06:21:45 AM »
Quote
Since some of you users are impatient about having arabic on there device, have some of you tried hacking the system fonts, with ES file manager?

yeah, we have so, and that the lack of Arabic language at the time


Quote
AndroidClock.ttf = Stock Digital Clock Widget & Dock/Desk Clock ("Clock" in App Drawer).
AndroidClock_Highlight.ttf = Lock Screen Clock.
AndroidClock_Solid.ttf = Unsure of its purpose.
Clockopia.ttf = Former Stock clock font but, seems unused by the system in Android 4.0+.
DroidSans.ttf = Apparently unused in Android 4.0+. System font from previous Android versions.
DroidSans-Bold = Apparently unused in Android 4.0+. Bold system font from previous Android versions.
Roboto-Regular.ttf = This is the one always referred to as the "System Font." It yields the most noticeable results and, is the one all the font changer apps alter. Affects almost all text on your device.
Roboto-Bold = The bold version of Roboto. Not seen everywhere but it is seen. Opening your Gmail app to an email in your inbox will allow you to see Regular and Bold in the same occurrence. The sender's name will be in bold and their address will be in Regular. I recommend changing if you have a bold version of your replacement font.
Roboto-Italic = Unsure of its frequency of use but, it's not often. However, if you have a matching Italic font, it can't hurt to use it.
Roboto-BoldItalic = Unsure of its frequency of use but, it's not often. However, if you have a matching Bold Italic font, it can't hurt to use it.
There are also various other languages of the Roboto font in the "System/fonts" folder. If a particular language is your default, I'm sure it's obvious what adjustments you would need to make with regards to font replacement.

don't you think that this is how you want us more time to do it ?
and i believe you dear about this way

Quote
PS: Currently there are other projects with higher priorities, we're doing our best to meet our users demands, but due to our low resources it takes time to develop updates

what do you mean?
does the Arabic language isn't a high priority?  ???

thank you, and we appreciate your cooperation and accepting our demands
anyway, we hope support your in the project as much as possible

abo mram


vip-25

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: We Need Arabic LANG ::: ( Updated ) :::
« Reply #10 on: February 04, 2013, 01:07:18 PM »
تم التصويت

جزاك الله خير

abo mram

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: We Need Arabic LANG ::: ( Updated ) :::
« Reply #11 on: February 04, 2013, 05:23:57 PM »
تم التصويت

جزاك الله خير

وجزاك بمثله

مقدر اهتمامك في التصويت


YouWaveModerator

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 805
    • View Profile
Re: We Need Arabic LANG ::: ( Updated ) :::
« Reply #12 on: February 05, 2013, 03:11:28 AM »
We had a short meeting about this keyboard issue, it was in production but it got interupted by a higher priority project. The problem is we need to create our own custom KCM (Key Character Map) for Arabic.
As you might imagine thats not a easy task, we have to recode the character codes to Arabic, based on there position in the sentence.

http://en.wikipedia.org/wiki/Arabic_characters_in_Unicode

As mentioned by abo mram there are similiar topics:
http://youwave.com/forum/index.php?topic=2080.0
http://youwave.com/forum/index.php?topic=3506.0

So we're very aware of this issue, but unfortunately we dont have the resources to complete projects fast enough to give you a estimated release date.
« Last Edit: February 05, 2013, 03:27:16 AM by reconx86 »
___________________________________________________________________________

Frequent Asked Questions (FAQ) here: http://youwave.com/forum/index.php?topic=3439.0
DO NOT SEND PERSONAL MESSAGES
___________________________________________________________________________

abo mram

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: We Need Arabic LANG ::: ( Updated ) :::
« Reply #13 on: February 05, 2013, 07:47:03 PM »
Quote
We had a short meeting about this keyboard issue, it was in production but it got interupted by a higher priority project. The problem is we need to create our own custom KCM (Key Character Map) for Arabic.
As you might imagine thats not a easy task, we have to recode the character codes to Arabic, based on there position in the sentence.

i see, but your can do it I'm sure,  :)
It's not that hard at all, just want some time to do it
 
this is what distinguishes the Arabic language from others,  ;) FOR SURE YES !!

Quote
http://en.wikipedia.org/wiki/Arabic_characters_in_Unicode

yup, that's it

Quote
So we're very aware of this issue, but unfortunately we dont have the resources to complete projects fast enough to give you a estimated release date.


Thank you very much,
we appreciate that
Let the project takes on track, in order to have the best results in the end
am i right?

we wish you well, good luck


abo mram
 

R2NIN

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: We Need Arabic LANG ::: ( Updated ) :::
« Reply #14 on: February 07, 2013, 10:41:16 AM »
تم التصويت يا ابو مرام وقواك الله  :-*